Opret gratis profil nu
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

Forsiden - begynd her

Kulturweekend
Spørgsmål: Kontakt os og få hurtig svar
Oplev byen - oplev København
Inspiration for grupper.
Private grupper kan få deres egen guide - ingen gruppe er for stor eller for lille.
Også ture for skoler og gymnasier
Ferie i København
Kommende ture og arrangementer her

Fotokredit: Colourbox, Kongelige Slotte, Tivoli, museer, kirker, teatre m.v.

 
Billede
Titel
Kort beskrivelse
 
850 års fødselsdag København .
København er nu 850 år (2017). Grundlagt af biskop Absalon og udvidet af Christian 4., som også byggede slotte og grundlagde byer. Efter 1850 faldt voldene og København udvidet med Vesterbro, Nørrebro og Østerbro.
 
Aftentur i København - skæve og forunderlige historier
Aftentur i tusmørket med forunderlige historier om byens befolkning, skæve eksistenser og konger som fornøjede sig byens natteliv. 2 timers hygsom aftentur.
 
Amalienborg - Frederiksstaden - kongernes bolig
Amalienborg Slot i København er 4 adelige palæer, som blev opført i 1750'erne. 2 palæer fungerer som bolig for kongefamilierne, Desuden Amalienborgmuseet og Christian 7's palæ.
 
Amalienborg museet - kongernes boliger
Amalienborgmuseet viser Glücksborgsslægten stuer, arbejdsværelser, møbler, kunstgenstande, malerier og fotografier. De kongelige boliger på Amalienborg.
 
Arbejdermuseet - arbejdernes historie
Arbejdermuseet er indrettet i det tidligere Folkets Hus, hvor arbejderklassen afholdt faglige møder og fester. Udstillinger og arrangementer.
 
Assistens Kirkegård - omvisninger -bestil en guide .
Assistens Kirkegård er Danmarks mest intellektuelle kirkegårde, her ligger kulturpersonlighederne begravet. Hør om kirkegården og de afdøde kendte.
 
Ældre Sagen og seniorgrupper
Byvandringer og omvisninger til Ældresagen og Seniorgrupper. Kulturens Venner har vidende og underholdende guider. Bliv inspireret her.
 
Bagsværd Sø - Lyngby Sø - guidede ture
Naturvandringer omkring Lyngby Sø og Bagsværd Sø med Kulturens Venner. Turguiden fortæller undervejs om kultur og natur.
 
Bakkehuset - Bakkehus museet
Bakkehusetmuseet var hjem for Kamma & Knud Rahbek i begyndelsen af 1800-tallet. Hjemmet blev et samlingssted for guldalderens kendte personer. Huset står nu som et minde fra guldalderens København.
 
Bakken - Dyrehavsbakken
Bakken - Dyrehavsbakken - ligger Dyrehaven i Klampenborg nord for København. Verdens ældste attraktionspark, som du og familien absolut bær opleve. .
 
Besættelsen 1940-45
Besættelsen 1940 til 1945. De 5 lange og mørke år. Drama og dagligliv under besættelsen. Se de steder hvor historien skete. 3 timers spændende tur gennem København.
 
Bondebyen - byvandring - bestil en guide
Bondebyen i Kongens Lyngby er en af Nordsjællands bedst bevarede landsbyer med huse fra 1700- og 1800-tallet. Her ligger flere gårde, landssteder og almindelige huse. Bondebyen er stadig beboet og et stykke "levende landsbyhistorie".
 
Borgerskabets København og Grevinde Danners lejlighed
Byvandring om Frederik 7. og Grevinde Danner. Der var mange meninger, også om kongen og Louise Rasmussen. Da kongen døde i 1863 købte hun et hus i Ny Vestergade.
 
Boulevardbanen - byvandring
"Boulevardbanen" er togbanen Hovedbanegården - Nørreport - Østerport. Boulevardbanen blev anlagt ca. 1880-1911 ovenpå voldanlægget. Byvandringen om "tog, skinner og hovedbanegårde i København 1847-1911.
 
Byvandringer i København
Guidede byvandringer i København - forår, sommer og efterår 2018. Oplev Christianshavn, Vesterbro, Nørrebro, Østerbro, Middelalderbyen, Slotsholmen, Valby, Frederiksberg og andre bydele.
 
Byvandringer København - bestil en guide
Byvandringer i København. Kulturens Venner har gode og underholdende guider til byvandringer f.eks. Christianshavn, Vesterbro, Østerbro, Voldparkerne, Middelalderbyen, Assistens Kirkegården og andre.
 
Byvandringer København - lær storbyen at kende
En byvandring i København er en god måde at opleve og lære byens historie. Forslag til byvandringer.
 
Carlsbergbyen omvisning
Carlsbergbyen - byvandring se og oplev alt det nye i den nye Carlsbergby. Carlsberg. Spændende rundtur med god guide.
 
Christiania - oplev Fristaden
Fristaden Christiania begyndte i 1971 og er nu elsket og hadet. Tag med på på rundtur i den farverige bydel.
 
Christianshavn 400 års jubilæum
Christianshavn blev grundlagt i 1618 af Christian 4. og det er nu 400 år siden. Læs om det fantastiske Christianshavn.
 
Christianshavn byvandring - bestil en guide
Christianshavn fylder 400 år og er den mest populære bydel for københavnere og turister.
 
Christianskirken - omvisning
Christianskirken er opført fra 1754-1759 byder indenfor i et prægtigt kirkerum, næsten som en teaterkirke. -hollandsk prædikenkirke med alter, prædikestol og orgel i samme opsats. Krypt med fine smedejerngitre og sarkofager for rige borg.
 
Davids Samling - dansk og islamisk kunst.
Davids Samling ligger som en hengemt perle i det indre København rummer islamisk fra flere århundreder. Det var højesteresssagfører C.L. David som begyndte samlingen. Det er hans fond som driver museet.
 
Designmuseum Danmark - Kunstindutrimuseet
Designmuseum Danmark - (Kunstindustrimuseet) - ligger i historiske omgivelser - i det tidligere Frederiks Hospital - fra 1752. Udstillinger fra møbler, kunst og keramik gennem 500 år.
 
Dragør - Store Magleby - Visit Dragør
Dragør er fiskerleje og ligger yderst på Amager. Ældre bydel fra midten af 1700-tallet. Seværdigheder - attraktioner - oplevelser
 
Dragør byvandring - bestil en guide
Byvandring i skipperbyen Dragør, få indblik i byens historie, om skipperhuse, fiskerhuse, sildeeventyr, Seværdigheder og oplevelser.
 
Eremitageslottet
Eremitageslottet i Dyrehaven blev opført i 1734-36 i rokokostil og er nu ført tilbage til det oprindelige udseende.
 
Folketinget omvisning - rundvisning *
Folketinget omvisning er spændende, arbejdsplads for 179 valgte medlemmer. Oplev en omvisning i Folketinget som er fyldt med dansk kunst og arkitektur.
 
Fra Nyhavn til Den Lille Havfrue - maritim tur - byvandring *
Hvis Københavns Havn kunne fortælle, ville der komme mange spændende beretninger frem om sejlskibstiden, sømænd, pakhuse, om "Slaget på Rheden" i 1801 og "Københavns bombardement" i 1807. Byvandring langs havnen. Spændende fortællinger. .
 
Frederiksberg byvandringer - gode guider
Frederiksberg byvandringer. Frederiksberg kan opleves på flere forskellige byvandringer, Frederiksberg Slot, Frederiksberg have og .Frederiksberg Kirke og Ældre kirkegård.
 
Frederiksberg Have og Søndermarken
Frederiksberg Have er anlagt sammen med slottet i årene 1699-1704. Oprindelig en barokhave i streng symmetri og omdannet til romantisk have i 1790'erne. En romantisk have har snoede kanaler, gange og stier og med oplevelser und
 
Frederiksberg Kirke og Ældre Kirkegård
Frederiksberg Kirke og den Ældre Kirkegård er opført i 1734 i hollandsk reformert stil. Kirkegården rummer flere 270 kendte personer fra fortid og nutid.
 
Frederiksberg seværdigheder
Frederiksberg rummer mange seværdigheder. F.eks. Frederiksberg Slot & have, Søndermarken, Zoologisk Have og mange flere.
 
Frederiksberg Slot
Frederiksberg Slot (1699-1703) var sommerslot for 5 kongefamilier frem til 1852. Kom med på omvisninger på slottet.
 
Frederiksbergmuseerne - 5 museer
Frederiksbergmuseerne er et samarbejde mellem Alhambra Museum, Bakkehuset, Cisternerne, Møstings Hus og Storm P. Museum. Tag en fridag og oplev Frederiksberg.
 
Frederiksborg Slot - Danmarkshistorie
Frederiksborg Slot i Hillerød er Danmarks flotteste og prægtigste renæssanceslot. Det viser møbler, malerier og kunstgenstande.
 
Frederiksstaden - Amalienborg - byvandring ORDNES FOR BILLEDER
Byvandring i Frederiksstaden med Amalienborg palæerne i centrum. Se de fine palæer og hør historien. Også Amaliehaven, Marmorkirken, Russiske Kirke m.v.
 
Helsingør og Kronborg
Kong Erik af Pommern indførte Øresundstolden og skibe lagde til for at betale told og proviantere. Det medførte at Helsingør blev en rig by. Købmændene byggede ine borgerhuse og købmandsgårde. Det hele står endnu og det kan du opleve på rundvisning.
 
Hofteatret -Teatermuseet - omvisning
Hofteatret fra 1766 er nu også teatermuseum. Hofteatret blev indrettet af Christian 7. og her har Struense og Caroline Mathilde har moret sig. Guide ture.
 
Holmens Kirke - omvisning
Holmens Kirke blev bygget af Christian 4. og indviet i 1619. Holmens Kirke har originalt inventar fra 1600-tallet, bl.a. alter, pulpiturer, prædikestol og epiftafier. Et gravkapel har sarkofager for bl.a. Niels Juel, Peter Tordenskjold og andre kendte. K
 
Holmens Kirkegård - omvisning
Holmens Kirkegård - er en grøn lunge i storbyens asfaltjungle. Oprindelig kirkegård kun for søens folk - mange kulturpersonligheder ligger begravet her.
 
Hven - oplev den smukke ø på cykeltur
Med skibet Jeppe til Hven og cykeltur øen rundt. Inspiration til at tage til Hven med Kulturens Venner eller på egen hånd. Visit Sweden: Oplev Tycho Brahe observatorium, Kyrkbacken Havn,
 
Kastellet - militærhistorie
Kastellet i København stod færdigt i 1664. Det er nu 350 år siden og har derfor har Kastellet rundt jubilæum i 2014.
Kastellet byder på en historisk rundvisning med besøg i et soldaterhjem anno 1780, Kastelskirken, Krudttårnet og Struenses fængsels
 
Kastellet omvisning
Kastellet udstråler stadig sin 350 års militærhistorie. Kom med på omvisning.
 
Katolske Domkirke - Bredgade
Den katolske domkirke ligger i Bredgade i København. Domkirke for andre katolske kirker i Danmark. Tag med på besøg i Skt. Ansgar Domkirke
 
Kgs. Nytorv - Holmens Kanal - Holmens Kirke
Kongens Nytorv - Holmens Kanal - Holmens Kirke - oplev på en byvandring.
 
Kirkegårde fortæller historie
Kirkegårde fortæller kulturhistorie. Her ligger kendte mennesker begravet og gravstederne viser ypperlig billedhuggerkunst.
 
Kongelige Festkøkken - omvisning
Oplev Det Kongelige Festkøkken på Christiansborg. Det Kongeligfe Festkøkken bruges til anretning af fine retter til kongelige fester. Kom med en tur bag facaden og oplev Europas største og fineste samling af kobber køkkentøj, og hør om tilberedning og ser
 
Kongelige Stalde, De
De Kongelige Stalde på Christiansborg stammer fra 1745 og rummer i nutiden 16 heste.
 
Kongens Lyngby - byvandring
Kongens Lyngby er moderne forstad med storcenter og 250 butikker. Oplev Kgs. Lyngby og Bondebyen på en byvandring
 
København Bymuseum
Københavns Bymuseum åbner 7. februar 2020 i Stormgade 18, der indtil 1937 rummede overformynderiet. Byens historie i nye rammer.
 
København fra fortid til nutid
København blev grundlagt i 1167 af biskop Absalon. Byen blev udvidet af de regerende konger de følgende århundreder. Oplev København og dens historie på en række inspirerende byvandringer.
 
Københavns Rådhus - omvisning
Københavns Rådhus - er en af vore flotteste bygninger, tegnet af arkitekten Martin Nyrop. Oplev rådhus på en omvisning som afsluttes med de berømte rådhuspandekager.
 
Køge byvandring - bestil en guide
Byvandring i Køge som er en af Sjællands hyggeligste byer med brostensbelagte gader, købmandsgårde og borgerhuse fra tidligere århundreder. Tag en historisk byvandring ad gader, stræder og købmandsgårde i Køge.
Kulturens Venner har guider til byvandr
 
Krigsmuseet - Tøjhusmuseet
Krigsmuseet - Tøjhusmuseet i København
 
Latinerkvarteret i København
Latinerkvarteret i København er kvarteret omkring Universitetet med Domkirken, Nørregade, Vestergade, Skt. Pederstræde og andre gader i det middelalderlige København.
 
Leonora Christine byvandring -
Leonora Christine var datter af Christian 4. og gift med Corfitz Ulfeldt. Da Christian 4. døde kom de i unåde hos Frederik 3. og Sophie Amalie. Corfitz Ulfeldt gik i svensk krigstjeneste og han fulgte den svenske hær ind i Danmark i 1857. Byvandring i Leo
 
Lille Mølle på Christianshavn - er lukket og kan ikke besøges.
Lille Mølle på Løvens Bastion - Christianshavns Vold er lukket og er (2019) under renovering.
 
Lund i Sverige - byvandring
Lund er måske Sveriges mest fornemme by at besøge. I centrum ligger domkirken, universitet og flere museer. Det historiske centrum og domkirken er fra 1100-tallet. Oplev domkirken, rundvisning i centrum og universsitet
 
Magasin Museum - H.C. Andersens kvistværelse
Magasin du Nord åbnede i 2013 et museum i Vingårdstræde 6. Her vises fine kjoler, legetøjsbiler, gamle scrapbøger, reklamefilm, kataloger og meget mere gennem 150 år. I samme ejendom på 3. sal boede H.C. Andersen i et kvistværelse 1827-1828.
 
Malmø - Malmøhus - Stortorget
Malmø er Skånes mest charmerende by, Malmø er både historisk og nutidig. Oplev det skønne Malmø.
 
Malmø - visit Malmø
Malmø - seværdig og prægtig by at opleve. Kort togrejse og oplev Stortorget, Skt. Petri Kirke, Vestre Hamnen og Turning Torso.
 
Middelalderbyen byvandring
Middelalderbyen oplevelser og omvisning. Hør om middelalderbyens gadenavne, sociale forhold, køer i lejligheder, bybrande, huse, stilarter og meget mere.
 
Mosede Fort - ved Køge Bugt
Mosede Fort blev anlagt 1913 til 1916 som forsvar af København. Der blev anlagt en række forter rundt om København. Mosede Fort ligger i Greve Kommune og det åbnede i 2014.
 
Museer i København
Seværdigheder og oplevelser i København
 
Natkirke - torsdag - fredag aften
Natkirke - hver fredag året. Kor, koncerter, hør biblens ord, lys og sammenhold. Kom og vær med.
 
Nordhavn - ny prægtig bydel
 
 
Nordisk Film i Valby
Nordisk Film er et af verdens ældste filmselskaber som ligger på samme adresse siden 1906. Man mærker stadig filmselskabets pionerånd på en omvisning. Kulturens Venner har omvisninger på Nordisk Film flere gange årlig. Velkommen.
 
Nørrebro byvandring - bestil en guide
Byvandring på Nørrebro som i 1850 opstod som arbejderbydel og industrier. I nutiden bor mange etniske gruppe på Nørrebro. Hør om trendy Jægersborggade, Jagtvej 69, Assistens Kirkegården, Barbermaleren på Kapelvej, Hypnosemordene, Blågårds Plads m.v.
 
Nørrebro byvandring temature
Nørrebro er anlagt som arbejderbydel efter industrialiseringen efter 1850. I nutiden er er mange ejendomme og gårde renoveret til en bedre stand. Temature for grupper: Kriminaltur, Assistens Kirkegård, jødisk begravelsesplads, cykeltur m.v.
 
Ny København byvandring -
Oplev Ny København med Kulturens Venners dygtige guider. Christian 4. udvidede med Ny København: Kongens Have, Nyboder, Kastellet og Frederiksstaden. Oplev Kongens Have, Rosenborg Slot udefra, Sankt Annæ Rorunda og Nyboder.
 
Nyboders Mindestuer - besøg og omvisning
Nyboders Mindestuer er et originalt hjem fra 1640'erne da Nyboder stod færdig. Nyboders Mindestuer blev indrettet i begyndelsen af 1900-tallet og afspejler ganske godt de faktiske forhold.
 
Østerbro byvandring - bestil en guide
Østerbro byvandring - oplev bydelen fra anlæggelsen i 1880'erne til nutiden. Trianglen, Fælledparken, Østerbrogade, Søerne, Kartoffelrækkerne og Holmens Kirkegård.
 
Østerbro byvandring - temature - bestil en guide
Østerbro den sidste bebyggede ca. 1880-1920. Derfor med store og luksuriøse lejligheder og mange parker. Byvandring omkring Trianglen, Østerbrogade, Søerne, Karoffelrækkerne og Holmens Kirkegård
 
Østerbro temature
Østerbro blev bebygget efter 1880 og blev velhavernes bydel. Find temature på Østerbro her
 
Politigården - rundvisning - omvisning
Omvisning på Københavns Politigård blev opført 1918-1925 af arkitekt Hack Kampmann. Stilarten er streng klassicisme. Udvendig har bygningen et stramt og afvisende udtryk. Indvendig kommer vi til en helt anden verden. Kom med indenfor på Politigården.
 
Rosenborg Slot - eventyrslottet
Rosenborg Slot er opført af Christian 4. i årene 1606 - 1634. Rosenborg Slot rummer en stor samling af møbler, malerier, dragter, juveler og kunstgenstande, som har tilhørt konger og dronninger. I kælderen kan du opleve kronjuvelerne.
 
Roskilde byvandring - bestil en guide
Byvandring i Roskilde som er en af Danmarks ældste byer, den er mere end 1000 år gammel. Roskilde var Danmarks hovedstad i vikingetiden og i 1170'erne påbegyndtes domkirken. Byvandring belyser Roskilde i fortid og nutid.
 
Roskilde byvandringer og omvisninger - forår 2019
Bestil en guide - oplev Roskilde byvandring og omvisning Roskilde Domkirke efterår 2018. Oplev en af Danmarks ældste byer og se kongegrave og hør konger, dronninger og Danmarkshistorie.
 
Roskilde Domkirke - rundvisning - omvisning
Rundvisning i Roskilde Domkirke som blev påbegyndt af Absalon i 1170'erne og byggeriet tog 100 år. Siden midten af 1400-tallet er danske regenter begravet her. Her hviler 21 konger og 18 dronninger. Oplev domkirken ude og indefra.
 
Roskilde: Her er virkelighedens Matador
Lise Nørgaard er født og opvokset i Roskilde. Kom i journalistlære og lærte byens bedre borgerskab at kende. Det gav hende inspiration til sine bøger og specielt til TV-serien om Matador.
Tag med på inspirerende tur gennem Roskilde, se hvor Lise Nørg
 
Rundetårn - omvisning - oplev
Christian den 4. byggede Rundetårn - i hjertet af København. Kom med på søndagstur og oplev Rundetårns hemmeligheder.
 
Rundt om Tivoli - byvandring
Byvandring "Rundt om Tivoli" handler om København fra cirka 1788 og frem til begyndelsen af 1900-tallet. Om byens femte rådhus - det nuværende rådhus, om Vesterbrogade, Frihedsstøtten, om Tivoli, Hovedbanegården og Glyptoteket. En blandet cocktail med en
 
Rungstedlund og Karen Blixen ...
Rungstedlund er Karen Blixens barndomshjem, hvor hun boede fra 1931 til sin død i 1962. Rungstedlund er nu museum og med en stor have bagved.
 
Russiske Ortodokse, Kirke, Den
Kom indenfor i den russisk ortodokse kirke i Bredgade. Hør om kirken, menigheden, traditioner og se den flotte udsmykning.
 
Slotsholmen - Christiansborg - Kongelige Stalde
Slotsholmen er magtens ø siden 1167. Først byggede Absalon sin borg her, siden København Slot og 3 x Christiansborg Slot. Historisk rundtur på Slotsholmen.
 
Slotsholmen og Christiansborg
Slotsholmen er magtens borg gennem 900 år. Først Absalons borg, siden Københavns Slot og 3 x Christiansborg Slot. Oplev Slotsholmen, Christiansborg, Folketinget, Hofteatret m.v. på ture med Kulturens Venner.
 
Sofiero Slot nord for Helsingborg.
Sofiero Slot & park ligger nord for Helsingborg og slottet er kendt for sine 10.000 rhododendron buske som blomstrer i maj og juni. Sofiero var kongelig sommerresidens indtil 1973.
Færge til Helsingborg og videre med bus til Sofiero. Få en guidet 2
 
Strøget - historie, mennesker og myter
Strøget åbnede som gågade i 1962. Efter bybrande i 1728 og 1795 blev mindre gader sløjfet og de nuværende gader opstod. Strøget er ikke kun butikker og shopping, men gaden gemmer på en spændende historie og kendte mennesker, f.eks. Søren Kierkegaard, H.C.
 
Strøget og Magasin Museum
Byvandringen "Strøget og Magasins Museum" - hør om Strøgets historie gennem 500 år og byens 6 rådhuse. Filosoffen Søren Kierkegaard levede meget af sit på Strøget og Louise Rasmussen (alias Grevinde Danner) havde modebutik på Vimmelskaftet 38.
 
Tivoli - eventyrhaven
Tivoli er eventyrhaven - i hjertet af København - med mere end 4 mio. årligt besøgende. Grundlagt i 1843 af Georg Carstensen og hans sjæl kan stadig opleves.
 
Valby byvandring
Valby var oprindelig en landsby udenfor København. Med industrialiseringen og bygning af arbejderboliger på Vesterbro voksede København og Valby efterhånden sammen. Carlsberg bryggerierne kom i 1847 mange andre industrivirksomheden fulgte efter. Kulturens
 
Vesterbro byvandring - historie - Dan Turéll - besættelse
Byvandring på Vesterbro, der opstod efter 1850 som arbejderkvarter og småindustrier. Nu er bydelen renoveret og i nutiden er Vesterbro etnisk og trendy at bo og leve her. Byvandring, Dan Turèll, Istedgade, Halmtorvet, Besættelsen, Istedgade og sidegader.
 
Vesterbro byvandring - temature - bestil en guide
 
 
Vestre Kirkegård - omvisning - rundvisning
Vestre Kirkegård i Sydhavnen i København er Danmarks og Skandinaviens kirkegård. Her ligger begravet kendte mennesker fra 1800- og 1900-tallet. Særlig kendt er Det Røde Hav med grave for fremtrædende socialdemokratiske politikere.
 
Voldparkerne i København -
Københavns befæstning blev nedrevet i 1850'erne og voldparkerne Tivoli, Ørstedsparken, Botanisk have og Østre Anlæg opstod. Der er stadig spor af vold og voldgrav, Carlsberg Fondet har skænket flotte bronze skulpturer til opstilling i haverne. I 1800-tall
 
Zentropa - filmbyen i Hvidovre.
Tag med på besøg og omvisning i Filmbyen i Hvidovre. Hør om Zentropa, Lars von Trier, Peter Aalbærk og filmselskabets brogede befolkning. Meget spændende.
 
 
 
 
 
Nyhedsbrev
Angiv din mailadresse her under og glæd dig til invitationer, gode tilbud samt nyheder
 


Kulturkalender
Aug
11:00
Mølleådalen - historisk tur - 14/8
Fredag 14. august kl. 11.00
Tag med på en historisk vandring gennem Mølleådalen og oplev de ældste industrianlæg i Danmark. Vi mødes ved Lyngby Station, hør kort om Lyngby og kirken og videre langs med Mølleåen. Hør om Bredeværk og andre industrianlæg undervejs.
GRATIS T
Aug
11:15
Tivoli omvisning + frokost - 15/8
Lørdag 15. august kl. 11:15
TIVOLI'S FØDSELSDAG

Tivoli åbnede 15. august i 1843 lige udenfor byens volde. Det er nu 177 år siden og gennem årene er der sket meget. Hovedindgangen og Påfugleteatret fra slutningen af 1800-tallet, rutsjebanen fra 1912 og andre historiske bygning
Aug
08:00
Sprogø - 16. august - fantastisk oplevelse....
Søndag 16. august kl. 8.00.
Enestående chance for at opleve Sprogø - midt i Storebælt. Lokal sprogøguide medfølger på den 3 timer ture rundt på Sprogø. Oplev Valdemar Atterdags fredede borg og naturen og dyrelivet.
Her lå et pigehjem fra 1923 - 1961, under forfærdelige fo
Aug
11:00
Rundetårns hemmeligheder - 16/8
Søndag 16. august kl. 11.00
Alle kender Rundetårn og har travet op til toppen og nydt udsigten.
Men kender du til Rundetårns historie og hemmeligheder.
Rundetårns omviser Erling Poulsen viser rundt i dette mærkelige tårn, som datidens befolkning nok så undrende til, da d
Aug
17:00
Carlsbergbyen - spændende ny bydel - 17/8
Mandag 17. august kl. 17.00
Carlsbergbyen er en ny og supermoderne bydel, her kommer 8 højhuse, hvoraf det første Bohrs Tårn står færdig, en professionshøjskole, 22 forskerboliger, ny S-togsstation og meget mere.
1½ times historiefortælling med Carlsberg, 2 x generationer Jacobsen
Aug
10:50
Jødisk byvandring - middelalderbyen- 18/8
>b>Tirsdag 18. august kl. 11.00
Middelalderbyen rummer mange historiske vidnesbyrd om jødisk handelsliv gennem 400 år. Med omviser fra Jødisk Museum får vi god og spændende tur gennem middelalderbyen, vi ser på huse, mindetavler og skriftegn og hører historien.
Pris 130 kr. - fo
Aug
11:00
Vestre Kirkegård - nyere Danmarkshistorie - 18/8
Tirsdag 18. august kl. 11.00
Vestre Kirkegård blev anlagt i 1870, den er Danmarks største kirkegård. Her hviler markante personligheder indenfor filosofi, kunst, musik og politikere. Særlig seværdig er "DET RØDE HAV" hvor socialdemokratiske statsmænd hviler.
Skøn rundtur p
Aug
17:00
Kirker, klostre og Hans Tausen - 18/8
Tirsdag 18. august kl. 17.00
Hans Tausen er vores danske reformator, som indførte Luthers lære i Danmark. Han opholdt sig en hel del i middelalderbyen, vi følger i hans fodspor og hans historie, det er ikke kedeligt Undervejs hører vi om kirker og klostre i middelalderbyen.
Forf
Aug
11:00
Christian 4. byvandring + frokost - 19/8
Onsdag 19. august kl. 10.45
Byvandring med Christian 4. som tema. Hør om hans liv, koner, mange børn og bygninger, som du ikke kender kongen. Fra Nørreport Station via Kongens Have og Rosenborg.
Pris 75 kr.
Frokost - turen slutter ved den populære frokostrestaurant U
Aug
18:00
Frederiksberg Slot - prægtig barokslot - 19/8
Onsdag 19. august kl. 18.00
Frederiksberg Slot opført 1699-1703 og senere udvidet til dagens prægtige barokslot. Kom med indenfor på omvisning og se de prægtige sale, flagbastionen, pandekagekøkkenet, kirken, badekaret m.v. Grundig omvisning med intern medarbejder.
Frederiksber
Aug
10:45
Havnerundfart - byen fra søsiden - 23/8
Søndag 23. august kl. 10.45
Københavns Havn har skiftet ham fra industrihavn til fritidshavn med boliger og seværdigheder. Kom med på en havnetur, se de nye boligområder, moderne arkitektur, de nye og historiske bygninger. Fantastisk forandring.
2 timers havnerundt: Nordhavn, S
Aug
11:00
Christianshavn 402 års fødselsdag - 24/8
Mandag 24. august kl. 11.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 402 år siden. Bydelen er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse. En byvandring om Christianshavn gennem 400 år. Spændende tur langs havnen, kanaler, historiske huse og me
Aug
11:00
Nordhavn - ny spændende bydel - 24/8
Mandag 24. august kl. 11.00
Nordhavn er en af Nordeuropas mest bæredygtige byudviklingsprojekter. Industrien er væk og en moderne og utraditionel ny bydel er vokset frem. Kendte arkitekter har her sat deres aftryk med moderne byggeri. Kom med på en spændende tur - oplev Københavns n
Aug
11:00
Landbohøjskolens Have - i fuld flor - 25/8
Tirsdag 25. august kl. 11.00
Landbohøjskolens Have blev anlagt i 1858 og er nutiden stadig en fantastisk oplevelse. Rundtur i haven med Kim Greiner og netop her i september står sommerblomsterhaven og rosenhaven i fuld flor.
Rundtur i Landbohøjskolens spændende have med historie
Aug
10:45
Bakken - spændende omvisning - 26/8
Onsdag 26. august kl. 10.45
Historisk rundvisning på Bakken med teltholder Jørn Sigurdsson som guide, går vi rundt på Bakken og lytter til hans spændende historier og sjove anekdoter om den gamle forlystelsespark. Bliv overrasket.
Derefter frokostplatte + drikke på Restaurant
Aug
11:00
Ryvangen - fra kaserne til mindepark - 30/8
Søndag 30. august kl. 11.00
"Ryvangen - fra kaserne til mindepark". Her i 75/80-året for Besættelsen ser vi tilbage til Ryvangen, der var kaserne fra 1893 og brugt af den tyske værnemagt under Besættelsen. Tyskerne brugte stedet som henrettelsesplads.
Området er nu ry
Aug
17:00
Mandag 31. august kl. 17.00
Våbenfabrikken Dansk Industrisyndikat var modstandsbevægelsens største sabotage. kendt som sabotagen mod "Riffelsyndikatet".
Riffelsyndikatet rummer en historie om forskellige danske interesser under besættelsen. En historie som har haft konsekvenser
Sep
11:00
Metrotur 2 - kom med 2/9
Onsdag 2. september kl. 11.00
Storbyens historie set fra forskellige steder i København. Vi tager Metroen til 4 stationer: Østerport Station, Nørrebros Runddel, Frederiksberg Alle og Hovedbanegården - lille byvandring på Vesterbro. Hør om byen netop ved den Metrostation.. Dygtig f
Sep
17:00
Carlsbergbyen - ny spændende bydel - 2/9
Onsdag 2. september kl. 17.00
Carlsbergbyen er en ny og supermoderne bydel, her kommer 8 højhuse, hvoraf det første Bohrs Tårn står færdig, en professionshøjskole, 22 forskerboliger, ny S-togsstation og meget mere.
1½ times historiefortælling med Carlsberg, 2 x generationer Jacobse
Sep
17:00
Politigården - kom indenfor - 2/9
Onsdag 2. sept. kl. 17.00
Politigården er opført i årene 1918-24. Bygningen ser kold og lukket udad til. Indenfor åbner Politigården sig med gårde som indrammes af klassiske søjler. Vi kommer gennem de mest præsentable rum og Politidirektørens kontor.
Turen varer 2 timer og
Sep
11:00
Rosenborg Slot - sådan boede de kongelige - 6/9
Søndag 6. sept. kl. 11.00
Oplev Rosenborg Slot som er et af Danmarks mest prægtige slotte. Det er aldrig brændt og rummer derfor store samlinger
Omvisning og hør om møbler, malerier og kunstgenstande og kronjuveler med kongekroner, dåbssæt, dronningens smykker m.v.
Pris
Sep
17:00
Holmens Kirkegård - nyere tids historie - 7/9
Mandag 7. sept. kl. 17.00
Holmens Kirkegård er oprindelig kirkegård for matroser og deres familie (nærliggende Nyboder) og kendte politikere, kunstnere, søens folk, og andre. Gravhøj for faldne ved Slaget på Rheden 1801.
Spændende tur med forfatter Morten Lander Andersen
Sep
11:00
Nyhavns Hemmeligheder - 8/9
Tirsdag 8. september kl. 11.00
Tag med forfatter Kim Greiner rundt til Nyhavns hemmeligheder. Du ser de sjove og underfundige steder og hører anekdoter og de gode historier undervejs.
Hør bl.a. om Nyhavn 17, Guldmagerens Hus, Kabyssen, bulen Hong Kong, Eventyrernes Klub og meget m
Sep
17:00
Assistens Kirkegården - kulturpersonligheder - 8/9
Tirsdag 8. sept. kl. 17.00
Københavnerne har begravet deres døde på Assistens Kirkegården i 260 år og det er begravet flere hundrede kulturpersonligheder, som nu er kulturminder.
Vi besøger ca. 25 gravsteder og hører gribende fortællinger om de kendte kulturpersoner og der
Sep
10:45
Synagogen - kom indenfor - 9/9
Onsdag 9. september kl. 10.45
Kom med indenfor i Synagogen i Krystalgade. Et medlem af menigheden træder frem og fortæller om menigheden og synagogen. Der er ikke så meget hemmeligs kræmmeri, men sikkerheden skal være i orden.
Pris 100 kr.:For besøg og foredrag - intern
Sep
10:45
Arbejdermuseet - sådan boede arbejderne - 10/9
Torsdag 10. september kl. 10.45
Arbejdermuseet ligger i det tidligere Folkets Hus i Rømersgade. Arbejdermuseet viser hvordan arbejderne boede, levede, industriarbejde m.v. Udstillinger 1880' - 1920' og 1950'erne. Vi ser udstillingen Familien Sørensen" i 1880'erne. Originale møbler o
Sep
11:00
Christianshavn 402 års fødselsdagstur
Mandag 7. september kl. 17.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 402 år siden. Bydelen er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse. En byvandring om Christianshavn gennem 400 år. Spændende tur langs havnen, kanaler, historiske huse og
Sep
11:00
Nordhavn - moderne livsstil - 12/9
Lørdag 12. september kl. 11.00
KULTURHAVN FESTIVAL

Nordhavn er en af Nordeuropas mest bæredygtige byudviklingsprojekter. Industrierne er væk og en moderne og utraditionel ny bydel er vokset frem. Kendte arkitekter har her sat deres aftryk
Sep
11:00
Rundetårns hemmeligheder - 13/9
Søndag 13. september kl. 11.00
Alle kender Rundetårn og har travet op til toppen og nydt udsigten.
Men kender du til Rundetårns historie og hemmeligheder.
Rundetårns omviser Erling Poulsen viser rundt i dette mærkelige tårn, som datidens befolkning nok så undrende til, d
Sep
11:00
Havnens nye broer og bygninger - fantastisk tur - 13/9
Søndag 13. september kl. 14.00
KULTURHAVN FESTIVAL

Gåtur ( cirka 3 km.) langs havnen og oplev havnens nye broer: Inderhavnsbroen, videre gennem Christianshavn, Cirkelbroen og den nye Lille Langebro..
Undervejs hører du om havnens nye
Sep
17:00
Søren Kierkegaard - i hans fodspor - 14/9
Mandag 14. september kl. 17.00
Alle bør kende filosoffen Søren Kierkegaard, som var ærke Københavner. Han gik ofte ture, snakkede med folk og fik inspiration til sine digte og andre skriverier.
Vi følger i Søren Kierkegaards fodspor til adresser han boede på og hører
Sep
10:00
Mærsktårnet - det nye forskningstårn
Tirsdag 15. september kl. 10.00
Mødested på Søtorvet - først en guidet tur - hør om Østerbro, Søerne, Blegdammen, Dr. Louises Bro og Rigshospitalet. Turen slutter ved Mærsktårnet.
MÆRSLTÅRNET: Oplev det nye Mærsktårn - del af Panuminstituttet. Forskere og studere
Sep
11:00
Lise Nørgaard og Matador i Roskilde - 15/9
Tirsdag 15. september kl. 11.00
Lise Nørgaard er født og opvokset i Roskilde. Kom i journalistlære, blev gift og fik 4 børn. Hun hentede utrolig meget inspiration til Matador serien, både fra hendes eget liv og fra dagligdag og personer i Roskilde. Vi følger i forfatterens fodspor
Sep
11:00
Østerbro - velhavernes bydel - 8/9
Onsdag 16. september kl. 11.00
Østerbro blev bebygget med store ejendomme og lejligheder, mens Vesterbro og Nørrebro var arbejderbydele med rene slumboliger. Hør om Fælledparken, vejnavne, ejendommene og deres arkitektur og gåtur gennem Brumlebyen. Videre ad Østerbrogade og langs
Sep
11:00
Dyrehaven - guidet tur med omvisning - 11/9
Fredag 11. september kl. 11.00
Dyrehaven - nord for København - er en fantastisk oplevelse - både historisk og naturen. Hør om Dyrehaven, Eremitagen, parforcejagt, Ulvedalene, oldtidsmonumenter og meget mere.
Turen begynder ved Røde Port på Klampenborg Station og slutter på Ba
Sep
16:30
Carlsbergbyen + middag - 20/9
Søndag 20. september kl. 16.30
Carlsberg bryggeriet blev grundlagt i 1847 og så begyndte et eventyr om ølbrygning og 2 generationer af bryggerfamilien Jacobsen med venskab og fjendskab.
Carlsbergbyen er en ny og supermoderne bydel på bryggerigrunden og byggeriet er i fuld gang.
Sep
11:00
Nørrebro - oplev det selv - 21/9
Mandag 21. september kl. 11.00
Bydelen Nørrebro blev grundlagt som arbejderbydel med fabrikker og slumboliger efter 1850. Der blev opført spekulationsejendomme og korridorlejligheder.
Oplev Jægersborggade før og nu, Jagtvej 69, Assistens kirkegården, Nørrebrogade, Blågårds
Sep
17:00
Frederiksberg - som du ikke kender den - 23/9
Onsdag 23. september kl. 17.00
Først kom Hollændersbyen i Allegade, så Frederiksberg Slot og Have og ind i 1800-tallet kom Frederiksberg by.
Frederiksberg fra fortid til nutid og som du ikke kender byen.
Hør om Rådhuset, Allegade med Mindeparken, den forsvundne Hollænder
Kulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail - hurtigt svar